Potpredsjednik Vlade Mimica s predstavnicima Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta

Potpredsjednik Vlade Neven Mimica sastao se 3. travnja 2013. s predstavnicima Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta.

Potpredsjednik Vlade Mimica govorio je o sveobuhvatnim reformama koje je Republika Hrvatska provela tijekom trinaestogodišnjeg razdoblja, započetog otvaranjem pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, te je istaknuo kako je Hrvatska upravo prilagodbi sustavu europskog unutarnjeg tržišta pridavala veliku pozornost.
Potpredsjednik Vlade Mimica ukazao je na snažan angažman Hrvatske u punoj integraciji u unutarnje tržište Europske unije, pri čemu će Hrvatska, i po završetku priprema za članstvo u Uniji, nastaviti s daljnjim usklađivanjem zakonodavstva u ovom području.
Istaknuo je da sudjelovanje Hrvatske u radu europskih institucija, u svojstvu aktivnog promatrača, omogućuje stjecanje kvalitetnog uvida u aktualne procese na europskoj razini te pomaže pri definiranju prioriteta Hrvatske kao buduće članice. Potpredsjednik Vlade Mimica izrazio je uvjerenje kako će doprinos u stvaranju europskih politika pridonijeti prepoznatljivosti Hrvatske kao odgovorne i uspješne članice Europske unije.




Pisane vijesti