Potpredsjednik Vlade Mimica u Sarajevu

Potpredsjednik Neven Mimica na konferenciji parlamentarnih Odbora za europske integracije zemalja obuhvaćenih procesom stabilizacije i pridruživanja jugoistočne Europe (COSAP) u Sarajevu 22. 03. 2013.

Potpredsjednik Vlade Neven Mimica sudjelovao je kao gost govornik, 22. ožujka 2013. godine u Sarajevu na konferenciji parlamentarnih Odbora za europske integracije zemalja obuhvaćenih procesom stabilizacije i pridruživanja jugoistočne Europe (COSAP). Uvodna izlaganja održali su Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te Halid Genjac, predsjedavajući Zajedničke komisije za europske integracije Parlamentarne skupštine BiH. Kao gosti govornici, sudjelovali su i Jelko Kacin, zastupnik u Europskom Parlamentu, te Renzo Daviddi zamjenik šefa Delegacije EU u BiH.

U svom izlaganju o reformskim procesima europskih integracija i njihovom utjecaju na države regije, potpredsjednik Vlade Mimica govorio je o sveobuhvatnim pravnim, gospodarskim i institucionalnim reformama povezanima s procesom pristupanja Europskoj uniji. Naglasio je važnost nastavka proširenja Unije na sve zemlje jugoistočne Europe, u čemu je prenio punu potporu Hrvatske, posebice u svjetlu skorog članstva u Europskoj uniji.

Potpredsjednik Vlade Mimica ukazao je na potrebu demonstriranja odlučnosti i političke volje za provedbu temeljitih reformi, te jačanje i primjenu zakonskih i institucionalnih okvira potrebnih za ispunjenje kriterija za pristupanje EU. Naglasio je kako je pristupanje EU cilj koji je ostvariv i moguć, po ispunjenju svih kriterija i kao rezultat predane i kontinuirane provedbe reformi u zemljama jugoistočne Europe.



Pisane vijesti