Potpredsjednik Vlade Ostojić: Zbog napada na policijsku postaju u Zvorniku, pojačan nadzor duž granice s BiH

Slika /Vijesti/2015/ožujak/5 ožujka/JKP_0957.JPG

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je da je odmah po zaprimanju informacija o napadu na policijsku postaju u Zvorniku u BiH, ravnatelj hrvatske policije Vlado Dominić naložio pojačano postupanje duž cijele granice s Bosnom i Hercegovinom.

"Posebno su pojačane mjere nadzora državne granice, prilikom obavljanja granične kontrole, kontrole osoba, vozila i prtljage, a poduzimaju se i druge mjere u unutrašnjosti policijskih uprava s ciljem prevencije i sprječavanja mogućih ugroza", rekao je u utorak ministar Ostojić.

Dodao je da je pojačano postupanje naloženo i službama nadležnim za prevenciju terorizma te da je policijskim službenicima posebno skrenuta pozornost da vode računa o samozaštitnom ponašanju.

Podsjetio je da je još nakon terorističkog napada u Parizu u siječnju 2015. donio Odluku o osnivanju Radne skupine za praćenje problematike, prevencije i suzbijanja terorizma i da je voditeljem radne skupine imenovao glavnog ravnatelj policije Vladu Dominića.

Cilj djelovanja radne skupine je dodatna koordinacija nadležnih jedinica Ravnateljstva policije u uspješnom suprotstavljanju terorizmu, a nastavno na procjene od opasnosti terorizma, kako na nacionalnoj, tako i na međunarodnoj razini.

"Hrvatska policija na regionalnoj razini kontinuirano sudjeluje u policijskoj suradnji i razmjeni informacija s ciljem uspješnog suprotstavljanja terorizmu. Tako je prošli tjedan, na inicijativu glavnog ravnatelja policije, u Dubrovniku održan sastanak policijskih čelnika susjednih država, gdje je jedna od tema bila sigurnosni izazovi vezani uz terorizam i strane borce", rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u izjavi za Hinu.

(Hina) xsšh yjn



Pisane vijesti | Govori i izjave | Društvo i zajednica