Potpredsjednik Vlade Polančec na potpisivanju ugovora za gospodarsku zonu Kosa u Skradinu

SKRADIN, 21. kolovoza 2008. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva Damir Polančec danas je u Skradinu bio nazočan potpisivanju ugovora za prodaju zemljišta na skradinskoj gospodarskoj zoni Kosa koje je s Gradom Skradinom potpisalo šest poduzetnika.

Ministarstvo gospodarstva za skradinsku je gospodarsku zonu izdvojilo je oko 2,5 milijuna kuna, a preostalih četiri milijuna kuna Grad Skradin, istaknuo je Polančec.

Hrvatska Vlada ima jasnu gospodarsku strategiju koja podrazumijeva ravnomjeran razvitak svih dijelova Hrvatske, kazao je Polančec, dodajući da se upravo stoga potiče gospodarski razvitak krajeva s nižim bruto domaćim proizvodom, te u krajevima s lošijom demografskom slikom i višom stopom nezaposlenosti.

Istaknuo je i da je u u ovoj godini iz državnog proračuna osigurano daleko više sredstava i za poticanje malog i srednjeg poduzetništva, te podsjetio na značaj turizma.

Istodobno hrvatska Vlada svjesna je važnosti razvoja proizvodnje pa tako i razvoja poljoprivrede i prehrambene industrije, kazao je, dodajući da Ministarstvo gospodarstva u ovoj godini čekaju još neke neke važne zadaće, kao što je sanacija i restrukturiranje hrvatske brodogradnje.

Podsjetio je i da Hrvatska bilježi i najnižu stopu nezaposlenosti u posljednjih deset godina. Sve to, kazao je, govori kako je Hrvatska na dobrom putu.

Najavio je da će Ministarstvo gospodarstva početkom rujna predstaviti nacrt energetske strategije Hrvatske za sljedećih pet godina, a ona bi, nakon javne rasprave, trebala biti donijeta do kraja ove godine.

Skradinska gospodarska zona Kosa prostire se na površini od oko 30 hektara i na njoj je već otvoren jedan pogon.

Današnjim potpisivanjem Ugovora o kupoprodaji zemljišta sa šest poduzetnika osiguran je daljnji razvoj Skradina i cijelog područja, naglasio je Polančec.

U zoni će biti otvoreno 200 radnih mjesta i to isključivo u proizvodnim pogonima odnosno proizvodnji hrane i pića. Budući da Skradin ima svega 56 nezaposlenih u gospodarskoj zoni Kosa zaposlenje će naći i stanovnici skradinskog zaleđa što će pridonijeti razvoju cijelog tog kraja, zaključio je Polančec te dodao kako će Ministarstvo gospodarstva poduprijeti i drugi veliki projekt Grada Skradina, a riječ je o izgradnji golf terena na Prukljanu.



Pisane vijesti