Potpredsjednik Vlade RH s predstavnicima sindikata u području crne metalurgije i proizvodnje obojenih metala

Damir Polančec, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i Branko Vukelić, ministar gospodarstvrada i poduzetništva susreli su se danas s predstavnicima sindikata u području crne metalurgije i proizvodnje obojenih metala kako bi ih upoznali s namjerama Vlade Republike Hrvatske vezanih uz restrukturiranje i privatizaciju Valjaonice cijevi Sisak d.o.o., Željezare Split d.d., TLM-a d.d. i Adriachem-a d.d.

Damir Polančec, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i Branko Vukelić, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva susreli su se danas s predstavnicima sindikata u području crne metalurgije i proizvodnje obojenih metala kako bi ih upoznali s namjerama Vlade Republike Hrvatske vezanih uz restrukturiranje i privatizaciju Valjaonice cijevi Sisak d.o.o., Željezare Split d.d., TLM-a d.d. i Adriachem-a d.d.

Na sastanku su predstavnicima sindikata prezentirani osnovni uvjeti Vlade RH prilikom raspisivanja natječaja za privatizaciju ovih tvrtki, a kojima su predstavnici sindikata dali svoju punu podršku.

Kao novog člana Povjerenstva za restrukturiranje i privatizaciju crne metalurgije u Republici Hrvatskoj predstavnici sindikata imenovali su Ivu Marijanovića, predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske, a u slučaju restrukturiranja i privatizacije TLM-a Šibenik predstavnici sindikata dogovorili su se da će ih predstavljati Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata, koji će s predstavnicima Vlade RH, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva financija i Hrvatskog fonda za privatizaciju definirati uvjete privatizacije TLM-a.

Njihova uloga u Povjerenstvu je prvenstveno pomoć u definiranju realnih socijalnih uvjeta u budućim natječajima u procesu privatizacije ovih tvrtki.

Također, na sastanku je bilo riječi o situaciji u tvrtki Adriachem d.d. te je odlučeno da se sljedeći tjedan organizira posebni sastanak na tu temu, na kojem će se podrobnije razmotriti situacija u tvrtki i pronaći moguća rješenja za restrukturiranje i privatizaciju spomenute tvrtke.



Pisane vijesti