Potpredsjednik Vlade Uzelac i Feller razgovarali o povratku izbjeglica

ZAGREB, 13. lipnja 2008. (Hina) - Hrvatska je "nadomak cilju" da napokon riješi problem izbjeglica, izjavio je u petak u Zagrebu potpredsjednik Vlade RH Slobodan Uzelac nakon sastanka s pomoćnicom visokog povjerenika UN-a za izbjeglice Ericom Feller.

"Suglasili smo se da je Hrvatska nadomak cilju da konačno kvalitetno riješi problem izbjeglica", rekao je Uzelac u izjavi za novinare.

Uzelac i Feller razgovarali su o provedbi programa stambenog zbrinjavanja povratnika i stvaranju uvjeta za njihov održiv život, kao i o daljnjim koracima koje još treba poduzeti za uspješno rješenje problema povratka.

"Za ljude koji se žele vratiti, stvorili smo pretpostavke da to riješimo", rekao je Uzelac.

Pomoćnica visokog povjerenika UN-a za izbjeglice Erica Feller izrazila je zadovoljstvo sastankom, kazavši kako je Hrvatska na dobrom putu da uskoro riješi problem izbjeglica.

"Postoji realna mogućnost da se situacija otprilike 80.000 izbjeglica iz Hrvatske riješi na pozitivan način", rekla je Feller. Ona je izrazila spremnost UNHCR-a da i dalje nastavi pomagati Vladi, kao i izravno ljudima na terenu, u rješavanju tog problema.

Sastanku Uzelca i Feller nazočio je i predstavnik UNHCR-a u RH Wilfried Buchhorn.



Pisane vijesti