Potpredsjednik Vlade Uzelac o incidentu na javnom okupljanju proslave vjerskog blagdana „Preobraženje Gospodnje“ u Mutiliću, općina Udbina

Skrnavljenje hrvatske državne zastave, izazivanje i sudjelovanje u tučnjavi te narušavanje javnog reda i mira predstavljaju ponašanje koje treba ocijeniti krajnje neprihvatljivim i potrebno ga je sankcionirati.

Osim što je upereno protiv državnih simbola i sigurnosti građana, ovakvo ponašanje na svečanom vjerskom skupu predstavlja i atak na tradicionalne vjerske i nacionalne vrijednosti.

Takvo ponašanje nanosi neprocjenjivu štetu Republici Hrvatskoj i svim našim građanima, a naročito građanima ovoga dijela Like u kojemu su vidljivi jasni, pozitivni znakovi obnove i ukupnog razvoja, uz neophodnu vjersku i nacionalnu toleranciju i suradnju.

Sve su to razlozi zbog kojih nadležni državni organi, koji operativno rade na sankcioniranju ovoga događaja i njegovih sudionika, imaju punu podršku potpredsjednika Uzelca i njegovih suradnika i Vlade Republike Hrvatske.



Pisane vijesti