Predsjednica Vlade najavila skore susrete s Pahorom i Barrosom

ZAGREB, 15. listopada 2010. (Hina) - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor najavila je u petak u Dnevniku 3 HTV-a da će se uskoro sastati sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom te da će posjetiti Bruxelles gdje će razgovarati s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom.

"Premijer Pahor i ja jučer u telefonskom razgovoru smo konstatirali da radimo dobar posao koji se temelji na uzajamnom povjerenju, na dobrosusjedskim odnosima", rekla je Kosor.

"Planiramo ponovno susret kako bismo u ovim bremenitim vremenima dogovorili još bolju gospodarsku suradnju", izjavila je hrvatska premijerka napominjući kako vjeruje da će do susreta s Pahorom doći uskoro.

Ona je najavila i svoj skori posjet Bruxellesu gdje će se susresti s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom.

"Za desetak dana ću se susresti s Barrosom. Zamolila sam sastanak na kojem bismo rezimirali do sada učinjeno i razgovarali o preostalim pitanjima", rekla je Kosor.

"Zamolit ću predsjednika (EU Komisije) Barrosa da svojim autoritetom pomogne kako bi Hrvatska zadržala ovaj trenutak koji je iznimno važan za završetak pregovora", naglasila je hrvatska premijerka.

Ona je kazala da će u Bruxelles doći sa rekapitulacijom učinjenoga i planom onoga što namjerava učiniti u danima koji dolaze.



Pisane vijesti