Predsjednica Vlade otvorila Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_otvorila_medunarodni_sajam_gospodarstva_obrtnistva_i_poljoprivrede_viroexpo.jpg

VIROVITICA, 21. siječnja 2011. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je danas u Virovitici 16. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva poljoprivrede Viro Expo 2011. koji traje do 23. siječnja, a potom je s virovitičkim gradonačelnikom Ivicom Kirinom potpisala Ugovor o darivanju bivše vojarne Virovitica Gradu.

Na sajmu Viro Expo sudjeluje 706 izlagača iz Hrvatske i 18 stranih zemalja, a zemlja partner je Makedonija.

Otvarajući sajam premijerka Kosor čestitala je gospodarstvenicima na opstanku u protekle dvije krizne godine te izrazila uvjerenje da će ova godina biti bolja o čemu, kako je rekla, svjedoče podatci o rastu izvoza i BDP-a.

Pozvala je sve općine, gradove i županije da učine što je više moguće za gospodarstvo. Ovu godinu ocijenila je povijesnom za Hrvatsku zbog završetka pregovora s Europskom unijom.

Najavila je da će do kraja trećeg mjeseca krenuti u život neke od jučer najavljenih investicija. Prema njezinim riječima u ovoj godini moguće je postići gospodarski rast veći od predviđenih 1,5 posto.



Pisane vijesti