Predsjednica Vlade otvorila rekonstruirane sale u Kliničkoj bolnici „Sestre milosrdnice“

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_otvorila_rekonstruirane_sale_u_klinickoj_bolnici_sestre_milosrdnice.jpg

ZAGREB, 31. prosinca 2010. (Hina) - Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor otvorila je danas rekonstruirane sale centralnog operacijskog bloka u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju Kliničke bolnice "Sestara milosrdnica" , u što je uloženo oko 8 milijuna kuna.

Otvaranju četiri rekonstruirane sale i sobe za post operacijski oporavak su, uz mnoge liječnike i medicinske sestre, nazočili i potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović te ravnatelj KB "Sestre milosrdnice" Krešimir Rotim.

Premijerka Kosor je rekla da nove sale sigurno puno znače za sve građanke i građane Zagreba, ali i Hrvatske. Zahvalila je svim zdravstvenim djelatnicima na njihovom predanom radu u koji, uz višegodišnje školovanje i usavršavanje, moraju uložiti dio koji nema svatko - ljubav prema bližnjemu te ljubav i poštovanje prema ljudima.

Osvrćući se na rad vlade u 2010. koja je bila teška, premijerka Kosor je istaknula da - unatoč mnogim snažnim i na trenutke preteškim udarcima sa svih strana te nastojanjima da se u proračunu za 2011. dodatno smanje plaće svih zaposlenih u zdravstvenom sustavu - vlada to nije učinila. "Mislim da smo dobro učinili, jer dodatno smanjivati plaće značilo bi i urušavati standard svih zaposlenih u zdravstvu, koji svakako zaslužuju bolje", naglasila je.

Zahvalivši svim zdravstvenim djelatnicima na svemu što su učinili, ministar zdravstva Darko Milinović rekao je kako je ovo najbolji odgovor onima koji su iz politikantskih razloga napadali vladin gospodarski program oporavka, a u okviru toga i mjere racionalizacije u zdravstvenom sustavu Hrvatske. Naglasio je da se spajanjem zagrebačkih bolnica uštedjelo, ali i podigao nivo zdravstvenih usluga.

Ravnatelj Rotim rekao je da su danas, prvi put nakon 63 godine, renovirali centralni operacijski blok. Naglasio je da je Klinika za traumatologiju, sada dio KB "Sestre milosrdnice" , "biser hrvatske medicine" u kojoj se uz ostalo nalazi Odjel za opekline te referentni Centar za ozljede kralježnice. Istaknuo je da je sustav zdravstva u Hrvatskoj danas stabilan, a pozitivnim je ocijenio i vladinu odluku o spajanju četiri velike zagrebačke bolnice u jednu, jer je to rezultiralo i velikim napretkom u pojedninim bolnicama.

Podsjetivši da je u Klinici za dječje bolesti "Zagreb" tijekom ljeta otvorena magnetska rezonanca za djecu, Rotim je najavio kako će početkom iduće godine biti otvoren i potpuno novi operacijski blok u Klinici za tumore.



Pisane vijesti