Predsjednik i članovi Vlade na obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i članovi Vlade sudjelovat će na obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, u nedjelju, 23. kolovoza 2020. godine.
 
Predsjednik Vlade će položiti vijenac kod spomen-ploče Vlade i zapaliti svijeću na spomen-križu u 8.30 sati na Golom otoku.
 
Nakon toga, predviđene su izjave za medije predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Uz predsjednika Vlade bit će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i posebni savjetnik predsjednika Vlade Zvonko Kusić.
 
Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop će, na Gradskom groblju Mirogoj, s početkom u 8.00 sati, zapaliti svijeće kod spomenika "Glas hrvatske žrtve – Zid boli", kod Grobnice narodnih heroja, na grobu Brune Bušića, na Spomen-obilježju hrvatskim žrtvama Bleiburga i križnih putova te na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.
 
U povodu obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja Nevenka Benić zapalit će svijeću u Macelju, u 9.00 sati.
 
Na komemoraciji povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima u Garešnici, u 10.00 sati, sudjelovat će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.
 
 

Najave