Predsjednik Sanader pozdravio konsenzus oko dokumenata za pregovore s EU

Premijer Ivo Sanader izrazio je danas zadovoljstvo što je Hrvatski sabor, konsenzusom svih parlamentarnih stranaka, donio dokumente važne za početak pregovora s Europskom unijom.

ZAGREB, 20. siječnja(Hina) - Premijer Ivo Sanader izrazio je danas zadovoljstvo što je Hrvatski sabor, konsenzusom svih parlamentarnih stranaka, donio dokumente važne za početak pregovora s Europskom unijom.

Sabor je sinoć, podsjetio je premijer na sjednici Vlade, donio Izjavu Vlade i Sabora o zajedničkom djelovanju unutar procesa pregovora, Deklaraciju o (...) te odluku o osnivanju Nacionalnog odbora koji će pratiti i nadzirati proces pregovora.

Ostaje još obveza imenovanja pregovaračkih timova, rekao je Sanader. Ovih dana imat ćemo intenzivne pripreme za utvrđivanje i konstituiranje pregovaračkih timova, najavio je.

Naglasio je kako će Vlada učiniti sve da se pregovori s EU otvore 17. ožujka, te pozvao sve resore i ministarstva da na vrijeme odrade svoj dio posla oko usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnim stečevinama Unije.



Pisane vijesti