Predsjednik Vlade Andrej Plenković i članovi Vlade sa županima, gradonačelnicima i načelnicima u Šibeniku

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković predsjedat će 3. sastankom Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina, u petak, 8. prosinca 2017. godine, s početkom u 12.00 sati, u Šibeniku (Konvencijski centar Solaris, Hotel Ivan, Hoteli Solaris 86).
 
S ciljem uspostavljanja načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama, predsjednik Vlade Andrej Plenković uveo je praksu periodičnih sastanaka u ovome formatu. Prvi je održan u Banskim dvorima u prosincu 2016. godine, a drugi u Požegi u srpnju 2017. godine.
 
Glavne teme sastanka u Šibeniku bit će gospodarstvo, poljoprivreda, regionalni razvoj te zakoni koji se odnose na fiskalnu decentralizaciju.
 
Nakon uvodnih obraćanja predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, predsjednika Hrvatske zajednice županija i župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka te gradonačelnika Grada Šibenika Željka Burića, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić predstavit će aktivnosti Ministarstva na jačanju suradnje s jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u području zaštite potrošača, poticanja poduzetništva bespovratnim sredstvima te povratu sredstava iz Programa Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji za 2013./2014. godinu.
 
Potom će ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić predstaviti aktivnosti u području poljoprivrede, od mjera ruralnog razvoja, zatim mjera iz fonda za pomorstvo i ribarstvo, preko izgradnje ribarskih luka, do reformskih zakona u poljoprivredi.
 
Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk govorit će o inicijativi snažnijeg uključivanja županija u procese planiranja Kohezijske politike EU nakon 2020. godine.
 
Po dolasku u Šibenik, u 11.00 sati, predsjednik Vlade Andrej Plenković sastat će se s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata, a u 11.30 sati sa županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom i gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem (Konvencijski centar Solaris, Hotel Ivan, Hoteli Solaris 86). 

Najave