Predsjednik Vlade Andrej Plenković na svečanom obilježavanju Dana Sveučilišta u Zagrebu

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će na svečanom obilježavanju Dana Sveučilišta u Zagrebu, u petak, 3. studenoga 2017. godine, u 11.00 sati, na Sveučilištu u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14). Uz predsjednika Vlade bit će ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić.

Na svečanoj sjednici Senata 15 profesora Sveučilišta u Zagrebu primit će počasno zvanje i titulu professor emeritus te će biti dodijeljene nagrade "Fran Bošnjaković" i "Andrija Mohorovičić" za 2017. godinu.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras na svečanoj će sjednici dodijeliti i posebna priznanja studentima i profesorima Sveučilišta.

Diplomom rimskoga cara i ugarsko-hrvatskoga kralja Leopolda I. dana 23. rujna 1669. priznati su status i povlastice sveučilišne ustanove tadašnjoj Isusovačkoj akademiji (Academia Zagrabiensis) u slobodnom kraljevskom gradu Zagrebu, što je prihvaćeno na saboru Hrvatskoga kraljevstva 3. studenoga 1671. godine. Sveučilište u Zagrebu stoga 1669. godinu prihvaća kao godinu svoga utemeljenja, a 3. studenoga obilježava svoj Dan Sveučilišta (Dies academicus).

Najave