Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio tim medicinskih stručnjaka projekta OSTEOproSPINE

Slika /Vijesti/2017/10 listopad/11 listopad/foto.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas s predstavnicima Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, okupljenih oko projekta OSTEOproSPINE.

Uz dekana Medicinskog fakulteta prof.dr.sc. Marijana Klaricu, sastanku su nazočili akademik Slobodan Vukičević, prof.dr. Lovorka Grgurević, dr.sc. Mihaela Perić, mr.sc. Smiljka Vikić Topić, doc.dr. Donatella Verbanac, prof. Ivanlića Bastalić i Lucija Kučko, te dr. Hermann Oppermann iz društva Genera istraživanja.
 
Predsjednik Vlade Plenković čestitao je znanstvenicima i Medicinskom fakultetu kojima je Europska komisija za znanost odobrila veliki koordinacijski znanstveni inovativni projekt OSTEOproSPINE u iznosu od 6 milijuna eura. Naglasio je da je riječ o velikom uspjehu za hrvatsku medicinu i znanost.
 
Članovi tima OSTEOproSPINE, na čelu s akademikom Slobodanom Vukičevićem, predstavili su projekt predsjedniku Vlade te naglasili da je to već drugi odobreni projekt Europske komisije za znanost koja Hrvatskoj dodjeljuje koordinaciju znanstvenog inovativnog projekta kojim će se u kliničkim testiranjima provjeriti sigurnost i učinkovitost novog hrvatskog lijeka Osteogrow u liječenju bolesnika s kroničnom boli u leđima, što je druga najučestalija bolest nakon obične prehlade.
 
Koordinator je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu uz 12 partnera iz 6 europskih država (Hrvatska [Genera istraživanja, Opća bolnica Varaždin, Smart Medico, Triadelta partners Ltd., Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu], Austrija [Medicinski fakultet Sveučilišta u Beču, Sveučilište Johannes Kepler, Medicinsko sveučilište u Grazu], Engleska [Paul Regulatory Services Ltd], Slovenija [Clinres Farmacija], Poljska [2KMM Sp] i Njemačka [Eurice]), a klinička ispitivanja će se provesti u Hrvatskoj i Austriji.

Pisane vijesti | Andrej Plenković