Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s potpredsjednicom Europske komisije Federicom Mogherini

  • Slika /Vijesti/2017/07 srpanj/20 srpnja/Mogherini/DSC_6100.JPG

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas  u Banskim dvorima s Visokom predstavnicom Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednicom Europske komisije Federicom Mogherini. 

S Visokom predstavnicom Mogherini, kojoj je ovo prvi službeni posjet Zagrebu, predsjednik Vlade Plenković razgovarao je o vanjskopolitičkim i sigurnosnim izazovima koji stoje pred Europskom unijom, o njezinom proširenju na jugoistok Europe i migracijama.

Složili su se da će izgradnja zajedničke europske vanjske, sigurnosne i obrambene politike dodatno osnažiti značaj Europske unije kao globalnoga aktera.

Predsjednik Vlade Plenković je naglasio kako je za stabilnost i sigurnost jugoistoka Europe važno isticanje jasne europske perspektive svih država u ovom području,  ali i individualnoga pristupa kad je riječ o ispunjavanju uvjeta i temeljnih europskih vrijednosti. Ponovio je da će Hrvatska u tom procesu svima pružiti političku podršku i konkretnu tehničku pomoć u reformama koje moraju provesti na svom europskome putu. 

Pisane vijesti | Andrej Plenković