Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio izraze sućuti u povodu smrti Ivice Tolića

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je pismo sućuti obitelji u povodu smrti komodora Ivice Tolića u kojemu stoji:

"S velikom žalošću primio sam vijest o preranoj smrti hrvatskog branitelja i donedavnog zastupnika u Europskom parlamentu, komodora Ivice Tolića.
 
Pamtit ćemo ga kao istinskog domoljuba koji se u najtežim trenucima za Hrvatsku dragovoljno stavio na raspolaganje domovini te kao zapovjednik 3. imotske bojne 4. gardijske brigade prošao mnoga bojišta, od Kruševa kod Obrovca, zadarskog, šibenskog, drniškog i Južnog bojišta sve do oslobađanja hrvatskoga juga. Istovremeno je prolazio i put od vojnika do zapovjednika te je Domovinski rat završio kao načelnik stožera Južnog bojišta. Za svoje ratne zasluge i hrabrost odlikovan je najvišim vojnim odličjima.
 
Nakon rata gradio je uspješnu karijeru u Hrvatskoj ratnoj mornarici gdje je imenovan načelnikom Stožera HRM-a i promaknut u čin komodora. a prepoznat je i njegov angažman u Zboru udruge veterana hrvatskih gardijskih brigada.
 
Iznimno cijenimo i važan doprinos koji je dao obnašajući dužnost hrvatskog zastupnika u Europskom parlamentu gdje je snažno i odgovorno zastupao hrvatske nacionalne interese.
 
U ovim teškim trenucima za vašu obitelj, molim vas da u ime Vlade i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti i poštovanja."

Pisane vijesti | Andrej Plenković