Predsjednik Vlade: Čestitam novim ministrima na izboru, Vlada nastavlja rješavati probleme i provoditi svoj Program

Slika /Vijesti/2017/06 lipanj/14 lipnja/42 sjednica VRH/PVRH A.png

Na početku današnje sjednice, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković pozdravio je novoizabrane ministre. 
 

Čestitao je potpredsjedniku Vlade i ministru graditeljstva i prostornoga uređenja Predragu Štromaru, ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak, ministru rada i mirovinskoga sustava Marku Paviću, ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću te ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, kao i bivšim ministrima koji su preuzeli nove resore Lovri Kuščeviću i Tomislavu Ćoriću. Bivšem ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću zahvalio je na njegovom doprinosu radu Vlade. 

Dodao je da je procedura izbora novih ministara u Hrvatskome saboru prošla prema očekivanjima te da su saslušanja na saborskim odborima bila vrlo sadržajna.

„Vlada, kao što je i dosad radila, u popunjenom sastavu nastavlja s ključnim aktivnostima, a to je provedba našeg Programa i okrenutost prema ključnim gospodarskim, socijalnim, političkim i sigurnosnim izazovima koji su pred hrvatskim ljudima. Naša je zadaća da kao odgovorna Vlada nastojimo pridonijeti rješavanju brojnih problema na uključiv i tolerantan način te na sva pitanja koja dijele hrvatsko društvo pokušati naći rješenja s nazivnikom iza kojeg će moći stati mnoge političke stranke i različite skupine u hrvatskom društvu“, poručio je predsjednik Vlade.

 Osvrnuo se i na intenzivan početak tjedna u pogledu međunarodnih gostiju koji su posjetili Hrvatsku - poljski predsjednik Andrzej Duda, rumunjski premijer Sorin Grindeanu te ukrajinski premijer Volodymyr Groysman.

„Kroz sve ove kontakte ojačali smo našu suradnju sa srednjoeuropskim zemljama koja je posebno važna u kontekstu Inicijative triju mora – Jadran, Crno more, Baltik. U novoj konfiguraciji odnosa snaga na europskom kontinentu i globalnim odnosima važno je da podižemo stupanj razumijevanja s državama koje su nam bliske i s kojima dijelimo zajedničke vrijednosti, a osobito u pogledu unaprjeđenja gospodarske suradnje“, istaknuo je Plenković. 
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković