Predsjednik Vlade: Čestitam Poreču i Istarskoj županiji na sjajnim turističkim rezultatima

Nakon potpisivanja Ugovora o darovanju nekretnine Porečkoj i Pulskoj biskupiji, predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s gradonačelnikom Grada Poreča Lorisom Peršurićem i zamjenicom župana Istarske županije Sandrom Ćakić Kuhar.

Na sastanku se razgovaralo o dobrim turističkim rezultatima Poreča i Istarske županije te o projektima Grada u pogledu europskih fondova i aktiviranja državne imovine. Predsjednik Vlade očekuje kvalitetan dijalog i suradnju gradonačelnika Lorisa Perušića i ministra državne imovine Gorana Marića. „Očekujem da će njih dvojica ići i s novim inicijativama i da ćemo na nacionalnoj i lokalnoj razini naći rješenja koja će biti korisna za grad Poreč“, kazao je.
 
Predsjednik Vlade čestitao je na izvrsnim rezultatima koje su Poreč i Istarska županija ostvarili u ovogodišnjoj turističkoj sezoni te na taj način pridonijeli ukupnom broju noćenja i dolasku turista u Hrvatsku. Istaknuo je i da Poreč ima ispod 1 posto nezaposlenih. „To su sjajni rezultati koji potvrđuju tezu da se zbog iznimno dobrih rezultata ovogodišnje turističke sezone osjeti nedostatak radne snage i u ugostiteljstvu, hotelima, graditeljstvu, svemu onome što dodatno obogaćuje kvalitetnu turističku ponudu“, rekao je.
 
Najavio je da će danas zajedno s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem u Umagu razgovarati s udrugama i cehom hrvatskih ribara. „Želimo od njih čuti kakva je situacija i dati im poruku sigurnosti i pouzdanja da ćemo kao država nastojati stvoriti okvir da ribarstvo kao važna grana ima sve preduvjete za rast i razvoj i da oni imaju normalan način rada i prihodovanja kao i do sada“, poručio je.
 
Što se tiče aktivnosti hrvatske policije u samoj Savudrijskoj vali glede sigurnosti i rada ribara, predsjednik Vlade je istaknuo da Hrvatska izbjegava jednostrane poteze i incidente te očekuje daljnje razgovore sa slovenskom stranom o otvorenom graničnom pitanju.

Pisane vijesti | Andrej Plenković