Predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader: RH ne očekuje velike odluke od prvog sastanka radne skupine

Hrvatska strana ne očekuje nikakve velike odluke s prvog sastanka radne skupine EU-a a procjenu hrvatske suradnje s Haškim sudom, rekao je u utorak u Luxembourgu premijer Ivo Sanader.

LUXEMBOURG, 26. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska strana ne očekuje nikakve velike odluke s prvog sastanka radne skupine EU-a a procjenu hrvatske suradnje s Haškim sudom, rekao je u utorak u Luxembourgu premijer Ivo Sanader.

"Ne očekujem ništa posebno, osim radne atmosfere u kojoj ćemo mi reći i pokazati što smo učinili u proteklih mjesec i nešto dana i ono što ćemo učiniti idućih tjedana i mjeseci. Danas sigurno neće biti nikakvih velikih odluka jer je to prvi sastanak", izjavio je Sanader uoči početka sastanka hrvatskog izaslanstva s petoročlanom radnom skupinom EU-a.

Radna skupina u kojoj su ministri vanjskih poslova Luksemburga, Velike Britanije i Austrije te visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana i povjerenik za proširenje Olli Rehn sastala se prvi put u utorak u Luxembourgu. Radna skupina je najprije primila glavnu hašku tužiteljicu Carlu del Ponte, koja će iznijeti svoje ocjene o hrvatskoj suradnji sa Sudom. Odmah nakon toga članovi radne skupine sastat će se s hrvatskim izaslanstvom, koje predvodi premijer Ivo Sanader.

Upitan je li pitanje odlaska ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića povezano sa sastankom radne skupine i hrvatskom suradnjom s Haagom, premijer Sanader je rekao da taj slučaj "ne postoji".

"Ne postoji slučaj Mlinarić. Znamo sve što je bilo, on je bio u predinfarktnom stanju i nakon toga ćemo vidjeti", kratko je odgovorio premijer Sanader.



Pisane vijesti