Predsjednik Vlade Milanović na Hvaru: Vlada je uložila više od sto milijuna kuna na Hvaru, tu nam je svaki čovjek važan

  • Slika /Vijesti/2015/veljača/17 veljače/Hvar---.jpg

Predsjednik Vlade Zoran Milanović danas je, uz ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišu Hajdaša-Dončića prisustvovao obilježavanju završetka II. faze radova na dionici državne ceste Jelsa-Poljica na otoku Hvaru. 

Ukupno ugovorena vrijednost upravo završenih radova na dvije poddionice iznosi 63 milijuna kuna. Projekt rekonstrukcije preostalog dijela državne ceste D116  u pripremi je za kandidiranje prema EU fondovima, a obuhvatit će ukupno prometovanje s lukama u Starom Gradu, Jelsi i Sućurju, kao i izgradnju potrebne infrastrukture neophodne za sveukupni razvoj otoka Hvara.  Rekonstrukcija preostalog dijela omogućit će i približavanje posjetiteljima nedovoljno iskorištene turističke potencijale otoka Hvara, od kojih je jedan Grapčeva Špilja, važno arheološko nalazište iz prapovijesti.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović, nakon obilaska nove i rekonstruirane ceste kazao je:  „Evo, ovo je naš gospodarski program. Da bi radio ovaj posao i živio ga, moraš znati probleme skoro svih zajednica u Hrvatskoj. U ovu zajednicu smo uložili, samo Vlada, više od sto milijuna kuna, što u ovaj projekt, što u neke projekte u Jelsi, plus niz drugih projekata, jer ovo ovdje znači život, znači i sigurnost, jer cesta uz obalu kojoj poznajem svaki metar, bila je stara i derutna.Ovo je način da se bolje i kvalitetnije živi u ovom drugom dijelu otoka gdje  živi tisuću i pol ljudi. Ova cesta nije klasičan gospodarski projekt, ona nije isplativa materijalno, ali je duhovno i emocionalno ljudima jako važna. Ovuda neće automobili brujiti cijele godine, ali tu nam je svaki čovjek važan.  Zato je to važno i drago mi je da je otvoreno i volio bih da je to moglo biti i ranije“, dodao je premijer Milanović.

Pisane vijesti | Zoran Milanović