Predsjednik Vlade Milanović: Nisam upoznat s dolaskom šefa Gazproma, svim ozbiljnim investitorima vrata su otvorena

Slika /Vijesti/Lipanj/28 lipanj/premijer.JPG

O uvođenju građanskog odgoja u škole, Milanović je rekao: "O tome nema pregovora, mislim da nitko u Hrvatskoj nije protiv toga i taj dio ide već od ove jeseni kao međupredmetna nastava, prema tome ne odustaje se od sadržaja. Nema odustajanja, nego idem na čistu, održivu varijantu."
 

Predsjednik Vlade Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanosti uručenja potvrde o razminiranosti Dubrovačko-neretvanske županije u Muzeju Domovinskog rata na Srđu. Nakon svečanosti dao je izjavu za medije.
 
 "Nisam upoznat s dolaskom šefa Gazproma u Hrvatsku i ne znam koji je razlog njegovog dolaska", rekao je premijer Zoran Milanović tijekom boravka u Dubrovniku. "Ali svim ozbiljnim investitorima zainteresiranim za istraživanje ugljikovodika u Jadranu vrata su otvorena, a adresa im je Ministarstvo gospodarstva. Svatko s poslovnim namjerama, tko želi ulagati i zapošljavati, dobrodošao je u Hrvatsku, ali zna se gdje se posao dogovora, to je Ministarstvo gospodarstva, a onda i hrvatska Vlada", dodao je premijer Milanović komentirajući najavu dolaska šefa ruskog Gazproma Alekseja Millera u Hrvatsku, koji bi se idućeg tjedna trebao sastati s predsjednikom Ivom Josipovićem.

Novinari su premijera pitali i o uvođenju građanskog odgoja u škole, na što je on rekao: "Jedno je tehničko zakonska pretpostavka, imamo li udžbnike i predavače za to, a drugo je sam sadržaj građanskog odgoja, odnosno uvođenje mladih ljudi u svijet demokracije, građanskh i ljudskih prava. O tome nema pregovora, mislim da nitko u Hrvatskoj nije protiv toga i taj dio ide već od ove jeseni kao međupredmetna nastava, prema tome ne odustaje se od sadržaja. A u punu primjenu i poseban predmet idemo u sljedećoj školskoj godini. Nema odustajanja, nego idem na čistu, održivu varijantu."  
 

Pisane vijesti | Govori i izjave | Ekonomija