Predsjednik Vlade Milanović pozvao najveće japanske kompanije da ulažu u Hrvatsku

  • Slika /Vijesti/2015/lipanj/18 lipnja/ZM-Japan-rukeslozne.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas, drugog dana službenog posjeta Japanu,  s čelnicima Japanske gospodarske federacije i menadžerima vodećih japanskih kompanija. 

Nakon sastanka, premijer Milanović je izjavio novinarima: „ Do ovog je posjeta trebalo doći i ranije. Primljeni smo ovdje na zavidnoj razini, to rijetko ističem, ali Japan je važna, velika i moćna zemlja i svjetski će rast ubuduće o Japanu ovisiti više nego zadnjih godina. Mi s Japanom ne surađujemo dovoljno i ovo je bio poziv i njihovom premijeru i najvišem političkom vrhu, predstavnicima najvećih korporacija da su dobrodošli u Hrvatsku. Da Hrvatska pruža sigurnost za ulaganja, najnižu razinu korupcije, bez korupcije, dakle to je važna stvar koju ponavljam cijelo vrijeme i ovdje su neki od predstavnika najvećih korporacije tome svjedočili.“

Premijer je naglasio da su hrvatske prednosti mir i stabilnost kakve nemaju ni sve zemlje u Europi, obrazovana radna snaga, dobar zakonski okvir i odlučna i ozbiljna vlast koja kontrolira transparentnost postupaka i bori se protiv korupcije i sukoba interesa, što su ovdje važne stvari. „Ulaganje poput onog koje će vjerojatno Marubeni imati u Hrvatskoj, iako nije prošlo bez polemika, ogromno je ulaganje koje će za sobom povući tisuće sporednih poslova. To su važne stvari za Hrvatsku, to je novac za sve nas.“, zaključio je predsjednik Vlade Milanović.

Na sastanku s premijerom Milanovićem bili su predstavnici tridesetak japanskih tvrtki poput Nippon Steela, Mitsubishija, Sumitoma, Nissana, Toshibe, Mitsuija, Japan Airlinesa, ANA Holdingsa, Hitachija, Mazde, Marubenija, Japan Tobacca te drugi predstavnici energetske, farmaceutske, kemijske industrije.
 

Pisane vijesti | Govori i izjave | Vanjski i europski poslovi | Zoran Milanović