Predsjednik Vlade Milanović sastao se predstavnicima Gradanske inicijative „Pomozimo djeci s invaliditetom"

  • Slika /Vijesti/2015/svibanj/15 svibanj/DSC_8843.JPG

Na sastanku je dogovoreno da će Vlada do jeseni predložiti i u Sabor uputiti dopune i izmjene Zakona o doplatku za djecu kojima će se osigurati uvećani doplatak za djecu s težim oštećenjima zdravlja i nakon 27. godine života.

Predstavnici Građanske inicijative Vesela Bakotić, Nadica Bjelčić, Ana Čudina, Dijana Smajo i Siniša Bosanac upoznali su predsjednika Vlade s problemima roditelja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Na sastanku je dogovoreno da će Vlada do jeseni predložiti i u Sabor uputiti dopune i izmjene Zakona o doplatku za djecu kojima će se osigurati uvećani doplatak za djecu s težim oštećenjima zdravlja i nakon 27. godine života te rebalansom proračuna osigurati sredstva za provedbu zakona. Dogovoreno je i uključivanje predstavnika Građanske inicijative u pripremu prijedloga zakona o inkluzivnom dodatku, a razmotren je i prijedlog uključivanja predstavnika Građanske inicijative u Vladino Povjerenstvo za osobe s invaliditetom.
 
Uz predsjednika Vlade, na sastanku su bili i Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih te Iva Prpić, pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih. 

 

Pisane vijesti | Priopćenja | Socijalna politika | Zoran Milanović