Predsjednik Vlade Milanović sudjelovao na defileu ribarskih brodica: Od proslave Oluje neću raditi predizbornu feštu

Slika /Vijesti/2015/kolovoz/01 kolovoza/FAH-H8015836.jpg

Predsjednik Vlade Zoran Milanović sudjelovao je danas na defileu ribarskih brodica u općini Kali u sklopu tradicionalne manifestacije Kualjske ribarske noći.

«Prvi put sam ovdje kao premijer, ali bio sam prošle godine na otvorenom moru na izlovu tune i obišao sam manje-više sve lokacije. Ovo je važna gospodarska grana, ovo su brodovi koji su sagrađeni u Hrvatskoj, ovo je dobar izvor prihoda i ovo je naša tradicija. Mi smo smo jedna od rijetkih malih nacija koja je jako vezana uz more», rekao je predsjednik Vlade tijekom defilea ribarskih brodica.

Na pitanje novinara kako komentira odgovor slovenskog premijera na njegovo jučerašnje pismo, premijer Milanović je kazao: «Poslao sam pismo i izrazio sam spremnost da se nađemo, ako treba otići i u Sloveniju. On je rekao da neće. Mi smo zaista u ovih tjedan dana dali sve od sebe da ne pretjeramo, ne kažemo krivu riječ, ali što je previše, previše je».  

O medijskim nagađanjima o datumu izbora, premijer je kratko odgovorio: «Mogu samo ponoviti, biti će u zakonskom roku».

Predsjednik Vlade je na upit novinara komentirao i proslavu 20. obljetnice «Oluje» rekavši da je sve već dogovoreno: «Neću od toga raditi predizbornu feštu. U Zagrebu ćemo imati vojni mimohod, dan kasnije ćemo otići u Knin gdje ćemo podići barjak, to je pristojno, onako kako treba. A stranačke fešte koje neki žele raditi, to je legitimno, izborna je godina, ali ja ću se zadržati na tome da obilježimo jedan važan dan. Drugi neka šalju poruke preko medija, neću u tome sudjelovati».  

 

Pisane vijesti | Govori i izjave | Zoran Milanović