Predsjednik Vlade Milanović u Rigi: Pozvao sam na ukidanje viznog režima za Ukrajinu i Gruziju

Slika /Vijesti/2015/svibanj/22 svibanj/Eastern-Partnership-Summit-21-05-2015-2680.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je jučer i danas na sastanku na vrhu Istočnog partnerstva u Rigi.

U izjavi za medije, premijer Milanović rekao je da je na sastanku pozvao na ukidanje viznog režima za Ukrajinu i Gruziju. „Postavljaju se birokratski kriteriji od strane Europske komisije. Da su nas tako tretirali, mi ne bi mogli izaći iz Hrvatske za vrijeme rata. Pozvao sam da se vizni režim ukine, što je moguće prije, i za Ukrajinu i za Gruziju“. 

Predsjednik Vlade kazao je da na sastanku nije bilo rasprave o Rusiji. „Naglasak je da Istočno partnerstvo nije protiv Rusije“, istaknuo je i dodao da se danas sastao i s predsjednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, s kojim je detaljnije razgovarao o suradnji između dvije zemlje. Premijer Milanović zaključio je kako je rezultat ovog sastanka bez ukidanja viznog režima „mršav“ te nastavio: „Mislim da je to ono što smo im trebali dati danas, a ne za pola godine“. Upravo zbog teške situacije u kojoj se te dvije zemlje nalaze, predsjednik Vlade istaknuo je kako im Europska Unija treba stalno davati ruku.
 
Premijer Milanović nakon sastanka na vrhu razgovarao je i s predsjednikom Vlade Gruzije Iraklijem Garibashvilijem.  
       


Pisane vijesti | Govori i izjave | Vanjski i europski poslovi | Zoran Milanović