Predsjednik Vlade Milanović u Teznu položio vijenac i osudio sve zločine

  • Slika /Vijesti/2015/svibanj/15 svibanj/tezno 3.jpg

Predsjednik Vlade Zoran Milanović danas je položio vijenac na spomenik žrtvama Križnog puta iz 1945. godine na groblju Dobrova u Teznom.

Zločini koje su komunističke vlasti počinile na kraju Drugoga svjetskog rata okaljali su "pravednu borbu", a današnja Hrvatska osuđuje sve zločine počinjene u ime bilo koje ideologije, rekli su predsjednik Vlade Milanović i predsjednik Sabora Josip Leko, koji je također položio vijenac kod spomenika na groblju Dobrova. 
 
"Ovamo sam došao samo zbog ljudi koji su ubijeni na kraju jednog rata. To je tragičan, strašan događaj koji je jednu pravednu borbu okaljao i od toga ne treba bježati niti bježim. Ovdje sam kao predsjednik hrvatske vlade i kao državnik", rekao je predsjednik Vlade Milanović novinarima pošto je položio vijenac u Teznu.

"Ovakva mjesta uvijek izazivaju nelagodu, ali treba ih prihvatiti i od njih ne okretati glavu", rekao je predsjednik Vlade Milanović te nadodao kako Vlada smatra da je pravo mjesto za poklon žrtvama u Teznu, a ne u Bleiburgu.

Tekst: Hina

Pisane vijesti | Govori i izjave | Zoran Milanović