Predsjednik Vlade Milanović: Zagorje je najgušće naseljeno i ima najstarije ceste, potrebne su mu modernije prometnice

  • Slika /Vijesti/2015/srpanj/6 srpnja/kPltunH_Fpz1o3FXmwx52tb7VmQxESygkeuwW7lwfSs.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović obišao je danas gradilišta i završene dionice državnih cesta u Krapinsko-zagorskoj županiji.

U Lazu Bistričkom predstavljena mu je rekonstruirana dionica državne ceste D-29. Tom prigodom posjetio je i Bedekovčanska jezera te obišao gradilište Brze ceste Mokrice – Marija Bistrica sa spojem na Breznički Hum. Na kraju, premijer Milanović obišao je gradilište Spojne ceste Zabok – Krapina u Svetom Križu Začretje.
 
Odgovarajući na pitanja novinara o važnosti cesta koje je danas obišao, predsjednik Vlade Milanović istaknuo je da u Zagorju živi oko 100 ljudi po kvadratnom kilometru, dodavši da je to puno za hrvatske standarde. Kazao je kako je prostor prema Bedekovčini dosta prometno opterećen jer dnevni promet bilježi skoro 9000 automobila. Premijer Milanović podsjetio je i da su ceste u Zagorju bile sagrađene prije nego u većem dijelu Hrvatske, što znači da su jako stare i da su potrebne modernije ceste, prije svega zbog sigurnosti građana.

„Obišli smo i ovaj dio ceste Kašina – Laz – Marija Bistrica gdje je dnevno ogroman promet“, rekao je predsjednik Vlade i ponovio da se radi o pitanju sigurnosti jer Mariju Bistricu, između ostalog, godišnje posjeti milijun hodočasnika.

 

Pisane vijesti | Promet, pomorstvo i infrastruktura | Zoran Milanović