Predsjednik Vlade na otvorenju Dječjeg vrtića u Čavlama: Ovako nešto želimo imati u svim općinama u Hrvatskoj

Slika /Vijesti/2015/lipanj/1 lipanj/33333.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović nazočio je danas, u Općini Čavle, otvorenju novoizgrađenog objekta Dječjeg vrtića „Čavlić“, čiju je izgradnju sufinanciralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. 

Istaknuo je da je Hrvatska, u smislu financiranja, previše centralizirana te da ćemo morati poraditi na tome da se to promijeni. „Ovakve građevine bi se trebale projektirati vašim novcem, koji ste ovdje i zaradili. Ali, to nije tako zadnjih 25 godina. Prema tome, nemate se na čemu zahvaljivati“, rekao je premijer Milanović pojasnivši kako je Vlada, na neki način,  vratila novac koji uzela kroz druge oblike poreza i nameta. Dodao je kako mu je teško gledati prazne školske zgrade, bez ijednog djeteta, u nekim dijelovima Hrvatske, kao što je Dalmatinska Zagora.

 „Ako je dio tih naših ljudi došao ovdje, to je dobro. Došli su tamo gdje će im biti bolje, gdje će raditi, gdje će zaraditi, gdje će biti sretni, formirati obitelj i smjestiti djecu u jedan objekt socijalne strukture i infrastrukture visoke kvalitete. Ovako nešto želimo imati u svim općinama u Hrvatskoj, koje su siromašnije od Čavla. A onda, želimo da sve općine budu tu negdje kao Čavle, pod uvjetom da Čavle cijelo vrijeme idu gore“, rekao je premijer Milanović u prigodi otvorenja vrtića i dodao: „Želim da ovo napunite!“

Pisane vijesti