Predsjednik Vlade na otvorenju Tvornice tjestenine i sastanku sa županima na temu Razvojnog sporazuma za Sjever Hrvatske

Predsjednik Vlade Andrej Plenković prisustvovat će svečanosti otvorenja nove Podravkine Tvornice tjestenine u petak, 19. siječnja 2024., u 11 sati, u Koprivnici (Industrijska zona Danica).
 
Tom je prigodom predviđeno obraćanje premijera Plenkovića, a potom i obilazak tvornice.
 
Nakon svečanosti otvorenja, u 12 sati, predsjednik Vlade održat će sastanak s  predsjednicom Uprave Podravke Martinom Dalić i članovima Uprave.
 
U 13.00 sati predsjednik Vlade Plenković održat će sastanak sa županima pet sjeverozapadnih hrvatskih županija uključenih u Razvojni sporazum za Sjever Hrvatske (Hotel Podravina).
 
Prije sastanka bit će upriličeno uručivanje ugovora sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Poziva „Zaželi - prevencija institucionalizacije“ te Odluka o financiranju za projekte u okviru NPOO-a, kao i Obavijesti da se projekt nalazi na prioritetnoj listi za financiranje.
 
Po završetku sastanka sa županima, u 15.30 sati, previđene su izjave za medije.
 
Uz predsjednika Vlade u posjetu Koprivnici bit će potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te ministar zdravstva Vili Beroš.

Najave | Andrej Plenković