Predsjednik Vlade na Srđu: Došli smo odati počast onima koji su dali najviše za Hrvatsku

  • Slika /Vijesti/2017/12 prosinac/5 prosinca/Dubrovnik/IMG_2690.jpg

Uoči Dana dubrovačkih branitelja, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković položio je danas vijenac i zapalio svijeću kod Križa na Srđu u spomen poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. 

Potom se u Muzeju domovinskog rata sastao s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata Grada Dubrovnika.  

„Došli smo na Srđ odati počast poginulim hrvatskim braniteljima, onima koji su u najtežem trenutku 1991. godine, u vrijeme Domovinskog rata, branili grad, branili jug Hrvatske, branili hrvatsku slobodu“, poručio je predsjednik Vlade.
 
Istaknuo je da je Hrvatski sabor, na prijedlog Vlade, nedavno usvojio novi Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. „To je snažna i čvrsta poruka Vlade da želimo sva pitanja regulirati na cjelovit, dugoročan i financijski održiv način“, rekao je. Dodao je da je na taj način poslana poruka dostojanstva Domovinskog rata i trajnoga poštovanja prema onima koji su dali najviše za Hrvatsku.
 
Predsjednik Vlade najavio je da će na sastanku sa županom Dubrovačko-neretvanske županije, gradonačelnikom Grada Dubrovnika i gradonačelnicima i načelnicima drugih gradova i općina Dubrovačko-neretvanske županije razmotriti druge bitne teme za razvoj juga Hrvatske, gospodarstvo, bolju prometnu povezanost i kvalitetniji život stanovnika tog dijela Hrvatske.
 
Uz predsjednika Vlade su potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić. 

Pisane vijesti | Andrej Plenković