Predsjednik Vlade na svečanoj sjednici osječkog Gradskog vijeća: Projekt Slavonija jedna je od okosnica naših zadaća

U prigodi obilježavanja Dana Grada Osijeka, predsjednik Vlade Republike Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Osijeka u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Čestitavši Osječankama i Osječanima njihov dan, predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo što nakon godinu dana ponovno sudjeluje u obilježavanju Dana Grada Osijeka.

Ponovio je kako je Osijeku i Slavoniji danas na sjednici Vlade usvojenim mjerama i potpisanim ugovorima odobreno više od dvije milijarde kuna. I ovom prigodom istaknuo je da Vlada Republike Hrvatske stoji iza Slavonije, ocijenivši kako „Projekt Slavonija, Baranja i Srijem“ sad već dobiva i vrlo značajan sadržaj kroz projekte, programe, mjere i aktivnosti koje Vlada poduzima.

Predsjednik Vlade istaknuo je važnim smanjivanje nejednakosti u razvijenosti pojedinih krajeva i županija u Hrvatskoj. Istaknuo je da je ova Vlada ostvarila snažno povjerenje i partnerstvo s jedinicama lokalne samouprave te „tješnjom suradnjom i prepoznavanjem onoga što je važno za svaki dio Hrvatske uvrštavamo te prioritete u aktivnosti ministarstava“.

 „Makroekonomski pokazatelji nam idu prilog. Pametna fiskalna konsolidacija vodi nas do rekordno niskog proračunskog manjka, ubrzano smanjujemo javni dug, smanjili smo stopu nezaposlenosti mladih s 49 na 26 posto, ali treba jasno reći da imamo poteškoća kada je riječ o demografskoj revitalizaciji zemlje i iseljavanju“, kazao je predsjednik Vlade, naglasivši da je na vlasti i oporbi da zajedno stvaraju uvjete za prosperitet te gospodarski rast i razvoj.

„Čelnici grada Osijeka i Osječko-baranjske županije prepoznali su način na koji pristupamo međusobnoj suradnji, i u tom duhu ćemo nastaviti. 'Projekt Slavonija' jedna je od okosnica naših zadaća, vidim da je ta ideja dobro primljena i - kada za tri-četiri godine pogledamo unazad - siguran sam da će tragovi našeg zajedničkog angažmana biti vidljivi u Osijeku i Slavoniji“, zaključio je predsjednik Vlade.
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković