Predsjednik Vlade na svečanom otvorenju Belupovih novih tvornica u Koprivnici

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će na svečanom otvorenju Belupovih novih tvornica krutih i polukrutih te tekućih oblika lijekova, u utorak, 16. svibnja 2017. godine, u 11.00 sati, u industrijskoj zoni Koprivnice (Danica 5). Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić te ministar zdravstva Milan Kujundžić.
 
Grupa Podravka uložila je u gradnju i opremanje tvornica više od 530 milijuna kuna, a projekt gradnje i opremanja povjeren je brojnim hrvatskim tvrtkama. U novim tvornicama bit će zaposleno više od 200 radnika visoke i srednje stručne spreme iz područja farmacije i kemije te tehničkih struka.
 
Uz najsuvremeniju tehnologiju, nove Belupove tvornice predstavljaju jedno od najmodernijih farmaceutskih postrojenja. Riječ je i o jednoj od najvećih greenfield investicija u Republici Hrvatskoj. Nove će tvornice donijeti veću konkurentnost Belupovim proizvodima, a postojeće proizvodne kapacitete povećat će 1,5 puta.
 

Najave