Predsjednik Vlade: Najava izlaska Hrvatske iz procedure prekomjernog deficita potvrda je odgovorne Vladine politike

Slika /Vijesti/2017/05 svibanj/25 svibnja/DSC_6120.JPG

Otvarajući današnju sjednicu, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković osvrnuo se na najavu izlaska Hrvatske iz procedure prekomjernog deficita. 

„To je potvrda kvalitetne i odgovorne politike koju Vlada vodi kada je riječ o fiskalnoj konsolidaciji, mudrom proračunskom upravljanju i brizi o javnim financijama“, naglasio je.
 
Važnim je istaknuo rast BDP-a, smanjenje javnoga duga, rast zaposlenosti i pad nezaposlenosti te dodao da su svi makroekonomski pokazatelji u ovome trenutku ohrabrujući.
 
„Ovo je kvalitetan iskorak i pokazali smo da, kada se mudro ponaša glede javnih financija, zemlja može ostvariti dobre rezultate”, poručio je predsjednik Vlade.
 
Podsjetio je da je ovoga tjedna obilježena 25. obljetnica članstva Hrvatske u Ujedinjenim narodima.
 
„Bio je to sjajan događaj prije 25 godina, kada smo ušli u obitelj svjetske zajednice, što je zaokružilo proces međunarodnog priznanja Republike Hrvatske“, naglasio je predsjednik Vlade.
 
U posjetu Hrvatskoj boravio je i predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani, što je predsjednik Vlade ocijenio izvrsnim signalom za Hrvatsku.
 
Od gospodarskih pitanja, predsjednik Vlade Plenković izdvojio je konačno rješavanje pitanja društva Cimos u Istri te zahvalio ministru Goranu Mariću koji je u suradnji sa slovenskim kolegom našao rješenje za taj problem. Najavio je da će sredstva uskoro biti uplaćena u hrvatski proračun.
 
„Na svim pitanjima radimo odgovorno“, kazao je.
 
Osvrnuo se i na prvi krug lokalnih izbora, čestitavši svima koji su ostvarili uspjeh. 

Pisane vijesti | Andrej Plenković