Predsjednik Vlade najavio mogućnost zakonskih izmjena vezano uz plaćanje poreza od prodaje igrača

ZAGREB, 28. travnja 2008. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je danas, odgovarajući na upit novinara u povodu najvećeg nogometnog transfera u Hrvatskoj od kojeg država prema sadašnjim hrvatskim zakonima neće dobiti niti jednu kunu poreza, da će Ministarstvo financija napraviti detaljnu analizu nakon koje će vjerojatno doći do izmjena zakonskih rješenja.

Ako postoje dobri razlozi i potreba, a vjerojatno postoje, ići će se u izmjenu zakonskih rješenja, rekao je Sanader novinarima nakon predstavljanje knjige ministra Dragana Primorca "Analiza DNA u sudskoj medicini i pravosuđu".

Sanader je rekao kako je o tom pitanju jutros razgovarao s ministrom financija Ivanom Šukerom i istaknuo kako su propisi vezani uz nogometne transfere dijelom regulirani kroz nacionalno gospodarstvo, a dijelom kroz propise FIFA-e i UEFA-e, a što treba "proanalizirati kako bi se znalo na čemu smo".

"U svakom slučaju će javnost o svemu u potpunosti izvijestiti ministar financija", rekao je Sanader kojeg su novinari upitali je li u redu da država ne će dobiti niti kune od transfera nogometaša Luke Modrića u Tottenham.

Prema sadašnjoj zakonskoj regulativi nogometni klub Dinamo, koji je registriran kao udruga građana, ne treba platiti porez.



Pisane vijesti