Predsjednik Vlade: "Noć muzeja" prigoda je na popularan način predstaviti muzeje koji baštine našu kulturu i identitet

Slika /Vijesti/2018/01 siječanj/26 siječnja/IMG_3427.jpg

U povodu 13. manifestacije Noć muzeja otvorena je izložba Hrvatskog športskog muzeja "Hrvatski sokolovi" koju je obišao predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

"Izložba evocira zadnjih 170 godina uspomena na tjelovježbu, šport i na rane međunarodne nastupe, ali prije svega jednu poruku zdravoga života i onoga što šport zasigurno u Hrvatskoj jest", kazao je predsjednik Vlade.
 
Ocijenio je značajnim što se ova izložba odvija u vremenu kada je Hrvatska domaćin Europskoga rukometnoga prvenstva, a hrvatski olimpijci se spremaju za Olimpijadu te nas tijekom godine očekuju i druga velika natjecanja.
 
"Noć muzeja prigoda je da hrvatskoj javnosti na popularan način predstavimo muzeje diljem zemlje koji baštine našu kulturu i identitet", rekao je predsjednik Vlade Plenković, izrazivši uvjerenje da će se od strane Vlade, a u sinergiji Splita i Zagreba, pronaći trajno rješenje za sjedište Hrvatskoga športskog muzeja, koji će na moderan i interaktivan način inspirirati mlade da se bave športom.
 
Predsjednik Vlade Plenković izrazio je zadovoljstvo što je 2018. godina proglašena europskom godinom kulturne baštine te istaknuo kako će Vlada nastojati poticati hrvatsku kulturu svim projektima, mjerama i financijskim sredstvima.

Pisane vijesti | Andrej Plenković