Predsjednik Vlade o ministru Zdravku Mariću: Objavljeni dokumenti HBOR-a reciklaža su priče od prije nekoliko mjeseci

Po završetku svečanog potpisivanja Ugovora za projekt „Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika'', predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara o aktualnim temama.

Upitan o vrijednosti projekta Lazareti, predsjednik Vlade Plenković naglasio je da je riječ o odličnom projektu, koji pridonosi kulturnoj baštini, uz korištenje europskih sredstava.

Podsjetio je da su Lazareti više od 400 godina bili svojevrsna karantena te su imali zdravstvenu ulogu, a sada će novim sadržajima spojiti hrvatsku povijest, kulturu i turizam.

„Drago mi je da je da je projekt rađen u partnerstvu grada i niza nevladinih udruga koje zaista vrijedno djeluju u Dubrovniku već godinama“, zaključio je Plenković.

Predsjednik Vlade osvrnuo se i na dokumente Hrvatske banke za obnovu i razvitak koje je objavio jedan tjednik, a s ciljem da se uputi na to da je ministar financija Zdravko Marić znao za stanje u Agrokoru.
 
„Nisam još pročitao o čemu je tu riječ. Koliko sam vidio po naslovima to je reciklaža priče koju smo imali prije nekoliko mjeseci. Zahtjev je podnesen, stručne službe HBOR-a su pregledale dokumentaciju, Uprava HBOR-a je donijela svoju odluku, a Nadzorni odbor HBOR-a u kojem je ministar treba samo dati suglasnost. Koliko je meni poznato, sve procedure su ispoštovane“, kazao je Plenković. 
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković