Predsjednik Vlade: Obilaznica Vodica još je jedan primjer konkretne redistribucijske snage europskoga proračuna

  • Slika /Vijesti/2017/05 svibanj/17 svibnja/Vodice/IMG_7996.JPG

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković nazočio je danas puštanju u promet novoizgrađene zaobilaznice grada Vodica.  

Naglasio je da će nova cesta pridonijeti rasterećenju prometa, osobito tijekom turističke sezone, te kvalitetnijem životu Vodičanki i Vodičana. Napomenuvši da je projekt, vrijedan preko 68 milijuna kuna, financiran u iznosu od 85 posto sredstvima iz fondova Europske unije, predsjednik Vlade Plenković poručio je da se i u ovom slučaju ponovno vidi konkretna redistribucijska snaga europskoga proračuna na izgradnji hrvatske prometne infrastrukture.
 
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković čestitao je svima koji su sudjelovali u izgradnji ovog vrlo važnog infrastrukturnog projekta za Vodice i Šibensko-kninsku županiju, na kojem su radovi počeli u srpnju prošle godine. Istaknuo je da je ovaj projekt primjer kako treba realizirati projekte u suradnji s lokalnom samoupravom. Podsjetio je da je Vlada na prošlotjednoj sjednici usvojila Program građenja i održavanja svih državnih cesta i autocesta, u koji su uvršteni i ostali cestovni prioriteti Šibensko-kninske županije.
 
Dionica obilaznice Vodica ukupne je duljine cca 5.1 km te sa na svom početku iz smjera Zadra spaja na postojeću državnu cestu D8 prije poslovne zone „Vodice“. Nova zaobilaznica odvaja lokalni i tranzitni promet, povećava sigurnost sudionika u prometu te poboljšava vezu s otocima.
 
Ranije danas, predsjednik Vlade Andrej Plenković, u Otočcu i Gospiću odgovarao je na pitanja novinara o aktualnim temama.
 
Premijer Plenković ponovio je da je za raskid suradnje između HDZ-a i Mosta isključivo odgovoran Most jer su podržali inicijativu za izglasavanje nepovjerenja ministru financija Zdravku Mariću. „Naš nekadašnji partner snosi punu odgovornost“, dodao je.
 
Govoreći o mogućnosti novih izbora, predsjednik Vlade je podsjetio da su u Hrvatskoj održani parlamentarni izbori koncem 2015. i rujnu 2016. godine.
 
„Neka najprije završi ovaj ciklus lokalnih izbora, a nakon toga ćemo razgovarati“, poručio je Plenković.
 
Upitan kada će predložiti nove ministre te planira li mijenjati neke od postojećih članova Vlade, premijer Plenković je kazao da će se o tome razgovarati nakon prvog kruga lokalnih izbora.
 
Potvrdio je da se priprema odgovor na pitanja Udruge Franak te da Vlada kontinuirano razgovara s njima o fiksnoj i varijabilnoj kamatnoj stopi te o nalaženju riješena za kreditne zadruge. „Uputit ćemo vrlo sadržajan i kvalitetan odgovor i vjerujem da ćemo kroz razgovore naći prihvatljivo rješenje“, zaključio je Plenković.
 
Odgovarajući na pitanje o zabrani koncerta Marka Perkovića u Sloveniji, premijer je kazao da je zatražio od veleposlanice Republike Hrvatske u Sloveniji Vesne Terzić da prikupi informacije i izvijesti Vladu o razlozima zabrane koncerta.
 
Upitan o problemima u nizu hrvatskih tvrtki, premijer Plenković je podsjetio da je Vlada reagirala na situaciju u Borovu i Petrokemiji. Rekao je da su danas obavljeni razgovori između nadležnih ministara i Uprave Zvečeva u cilju pronalaska rješenja. Važnijim je ocijenio pronalazak strateškog partnera za tvrtke Borovo, Petrokemiju i Zvečevo, kako bi se održala i zadržala radna mjesta. Istaknuo je i da se situacija u Agrokoru mora iskoristiti za trasformativni učinak u hrvatskom gospodarstvu, kako bi se smanjila ovisnost o jednoj kompaniji. 

Pisane vijesti