Predsjednik Vlade Orešković: Hrvatski su građani prepoznali prednosti članstva u Europskoj uniji i njezine vrijednosti

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/lipanj/29 lipnja/{8F91E5F6-64CE-4A0D-8C64-BE9AB588D6D2}.jpg

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković danas je, nakon sastanka predsjednika Vlada zemalja članica EU u Bruxellesu, na kojem su glavna tema bile implikacije Brexita za sve zemlje članice, rekao da je dogovoreno da će Europsko vijeće definirati okvir za pregovore s Ujedinjenom Kraljevinom.

„Svima nam je stalo do dobrih odnosa s Velikom Britanijom“, kazao je premijer Orešković. S obzirom da se očekuje da će Ujedinjena Kraljevina zatražiti zadržavanje pristupa jedinstvenom tržištu Europske unije, bit će joj uvjetovano,  kao i Švicarskoj ili Norveškoj, poštivanje četiriju tržišnih sloboda, objasnio je premijer.

Na sastanku se razmatrala i potreba za pojačanim komuniciranjem zajedničkih europskih vrijednosti i prednosti članstva u Europskoj uniji. „Za Republiku Hrvatsku, to je članstvo nedvojbeno ogroman plus, ne samo zbog  jačanja institucija, nego i u gospodarskom smislu, osobito kad se radi o pristupu fondovima Europske unije“.

Premijer Orešković uvjeren je da su hrvatski građani prepoznali te prednosti. „Hrvatskoj je u interesu jačanje stabilnosti Europske unije i mi joj pružamo podršku“, naglasio je predsjednik Vlade.

(Foto: EU Council/European Union)

Pisane vijesti