Predsjednik Vlade Orešković na otvorenju službenih prostorija Hrvatskog generalskog zbora

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/rujan/2 rujna/Naslovna_generalski.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković  sudjelovao je na otvorenju službenih prostorija Hrvatskog generalskog zbora te se tom prigodom obratio se okupljenima.

''Pozdravljam Vas u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, i velika mi je čast što sam danas s Vama ovdje.

Ove godine slavimo 25. obljetnicu državnosti Republike Hrvatske i brojne obljetnice važnih događaja iz Domovinskog rata, i prisjećamo se hrvatskih branitelja koji su dostojanstveno obranili i oslobodili našu Domovinu.

Prije 25 godina počeo je naš put za slobodu i demokraciju na kojem  su mnogi dali živote i zdravlje. Svo to vrijeme slijedili smo svoj put do slobode, no za to je plaćena visoka cijena.

Stoga izražavam zahvalnost i najdublje poštovanje svim hrvatskim braniteljima, bez kojih ne bi bilo slobodne hrvatske države.

Gospodo članovi Hrvatskog generalskog zbora, sudjelovali ste u Domovinskom ratu i časno obavljali brojne zapovjedne dužnosti u Oružanim snagama Republike Hrvatske.  Pored bogatog iskustva i znanja, iskazali ste i spremnost na suradnju u brojnim aktualnim pitanjima od nacionalnog interesa, ali ste znali dati i konstruktivnu kritiku, koja je uvijek dobro došla.

Želim Vam zahvaliti na naporima koje ste uložili u proteklih 11 godina postojanja udruge, u cilju zaštite nacionalnih interesa.

U najtežim trenucima za našu domovinu, pokazali ste jedinstvo i zajedništvo, jer jedino tako možemo biti snažni za sve prepreke i izazove koji  još stoje pred Hrvatskom.

No, uvjeren sam kako se sve prepreke i izazovi mogu riješiti. Pred Hrvatskom je dobra godina i snažan rast gospodarstva. Neka tako i ostane ubuduće.

Poštovani članovi Zbora, želim Vam puno uspješnih godina u radu i osobnom životu.''
 

Pisane vijesti | Govori i izjave