Predsjednik Vlade Orešković otvorio Adria Hotel Forum: Turizam je najkonkurentniji sektor naše ekonomije

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/veljača/10 veljače/hotelforum.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković otvorio je danas, u hotelu Sheraton u Zagrebu, Adria Hotel Forum na temu „Ulaganje u hotelsku industriju: oblikovanje budućnosti“. 

Tom prigodom predsjednik Vlade Orešković istaknuo je da je turizam najkonkurentniji sektor naše ekonomije, ali i dodao da je za konkuriranje na međunarodnom tržištu potrebno  kontinuirano pratiti trendove, osluškivati potrebe tržišta i pravovremeno mu se prilagođavati jer se tržište i potrebe turista neprestano mijenjaju. 

„Jedan od temelja razvoja Hrvatske i njenog gospodarstva su zasigurno investicije, posebno one koje stvaraju dodatnu vrijednost u privlačenju i povezivanju s komparativnim djelatnostima“, rekao je predsjednik Vlade ističući da turizam čini 20% ukupnog BDP-a.

„Prošle godine smo zabilježili porast u noćenjima od 7%, no što je još važnije, bilježi se i porast prihoda“, rekao je predsjednik Vlade Orešković te dodao da su najave za investicije u turizmu za ovu godinu 40% više nego li prošle godine.

„Ulaganje u hotelsku industriju ujedno će povećati i zaposlenost, te tako neposredno podignuti životni standard dijela građana. Ono na čemu moramo raditi je i aktiviranje naših neiskorištenih potencijala, kao što su bivša vojna imovina te brojne brown-field investicije, koje ne obuhvaćaju novi zahvat u prostoru“.

Predsjednik Vlade istaknuo je da ovaj Forum služi kako bismo čuli iskustva drugih, te da želimo učiti od boljih kako bismo postigli gospodarski rast, veću konkurentnost te poboljšali kvalitetu života u našoj domovini. Pokretači transformacija će sigurno biti povećanje poslovne konkurentnosti i ulaganja iz fondova Europske unije, između ostalog i u turizam.

Naš je fokus na strateškim ulaganjima, te imamo već 5 strateških projekata (Zračno pristanište Mali Lošinj,  Hotel Park 5* Rovinj, Luxury resort & SPA wellness hotel Costabella, Frapa Resort Medine, te Autokamp Punta Nova-Eko kamp Nove) i još 12 potencijalnih strateških projekata zainteresiranih investitora u turizmu.

„Želimo stvoriti pozitivnu ulagačku klimu i vjerujem da će naša nastojanja prepoznati i ulagači. Vama želim uspješan rad u konferenciji i da se svi ugodno osjećate u Hrvatskoj“, poručio je na kraju svog obraćanja predsjednik Vlade Tihomir Orešković.

 

(Foto: Hina)
 
 



Pisane vijesti