Predsjednik Vlade Orešković: Poručujem braniteljima da ću što prije izabrati novog ministra

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/ožujak/9 ožujka/branitelji.jpg

Predsjednik Vlade Orešković nakon sastanka s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata kazao je da je na sastanku upoznat sa svim problemima i izazovima s kojima se suočavaju hrvatski branitelji te poručio da će što prije izabrati ministra branitelja.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković danas je u Banskim dvorima održao sastanak s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata, kojemu su nazočili i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

Predsjednik Vlade Orešković kazao je da je na sastanku upoznat sa svim problemima i izazovima s kojima se suočavaju hrvatski branitelji te poručio da će što prije izabrati ministra branitelja.

Tomo Medved iz Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade "Tigrovi“ govorio je u ime udruga iz Domovinskog rata te zahvalio premijeru i potpredsjednicima Vlade što su saslušali njihove prijedloge, i onih koji se tiču imenovanja ministra branitelja, ali i o izradi novog zakona o braniteljima i stradalnicima te o rješavanju zdravstvenih i ostalih pitanja. Dodao je da su predložili kratkoročne i dugoročne mjere koje su u nadležnosti Vlade, ali istaknuo da je najvažnije imenovanje ministra branitelja kako bi ostvarili kvalitetan dijalog za rješavanje svih otvorenih pitanja.

Na novinarski upit, predsjednik Vlade objasnio je da mu je cilj izabrati novog ministra do petka te da se neće sastati sa svim kandidatima, već među njima izabrati nekoliko s kojima će razgovarati. Što se tiče proračuna Ministarstva branitelja, premijer je rekao da ono što su branitelji imali 2015. godine neće biti smanjeno u ovoj godini, već da je zadržana ista razina.
 

Pisane vijesti | Govori i izjave | Branitelji