Predsjednik Vlade Orešković u Dubrovniku najavio izmjene Zakona o javnoj nabavi

  • Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/travanj/4 travnja/H20160404003255.jpg

Predsjednik Vlade danas se u Dubrovniku sastao s županom Dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem, a sastanku je nazočio i ministar gospodarstva Tomislav Panenić. Nakon sastanka, premijer je izjavio da je potrebno što prije izmijeniti Zakon o javnoj nabavi, jer usporava investicije.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković danas se u Dubrovniku, nakon sudjelovanja na konferenciji „CIRAZ 2016: Harnessing Innovation to Drive Economic Growth – The Ron Brown Legacy“, sastao s veleposlanicom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Julietom Valls Noyes i izvršnim direktorom u Upravi za međunarodnu trgovinu za Europu i Euroaziju, U.S. Department of Commerce, Sewardom L. Jonesom, koji su također sudjelovali na konferenciji.

Potom se sastao s županom Dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem, a sastanku je nazočio i ministar gospodarstva Tomislav Panenić. Nakon sastanka, premijer je izjavio da je potrebno što prije izmijeniti Zakon o javnoj nabavi, jer u ovakvom obliku usporava investicije, među kojima je i gradnja Pelješkog mosta. Dodao je da je cilj Vlade da gradnja započne u trećem, a najkasnije četvrtom kvartalu ove godine. Također, kazao je da su razgovarali o aktiviranju takozvanog mrtvog kapitala, a što se tiče porezne politike i PDV-a, premijer je kazao da je investitorima najvažnija stabilnost te da je Vlada mora garantirati.

Predsjednik Vlade Orešković obišao je i kompleks Hotela Maestral te se sastao s predstavnicima Uprave Maestrala. Nakon obilaska, rekao je da Hrvatska raspolaže s prekrasnim destinacijama te je siguran da možemo, ako se privuku pravi investitori, imati hotele s četiri, pa čak i pet zvjezdica. Kazao je da je već kontaktirao predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Tomislava Bobana, kako bi se što prije pokrenule procedure kojima je cilj dobiti nakvalitetnije ponude ne samo iz Hrvatske i Europe, već i cijelog svijeta. „Ovakve prekrasne destinacije mogu privući kvalitetne svjetske hotelijere, što bi za Hrvatsku puno značilo“, zaključio je premijer.

Na kraju svog posjeta Dubrovniku, predsjednik Vlade obišao je i novi dio Zračne luke Dubrovnik u izgradnji.


Foto: Hina
 

Pisane vijesti