Predsjednik Vlade Orešković u posjetu tvrtki Rimac: Vidio sam vrhunsku tehnologiju i poduzetnički duh

  • Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/ožujak/21 ožujka/Rimac.jpg

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković posjetio je danas tvrtku Rimac Automobili, a nakon susreta s osnivačem i vlasnikom Matom Rimcem poručio je da je vidio vrhunsku tehnologiju i poslovni duh koji priželjkuje za cijelu Hrvatsku.

„Gospodin Rimac me je baš iznenadio. Putovao sam svijetom i vidio svakakvu tehnologiju, ali ovo je čudo. Čestitam mu . On je primjer čovjeka koji je uspio uz pomoć vizije i ljubavi“, izjavio je predsjednik Vlade nakon obilaska pogona tvrtke Rimac Automobili. 

Predsjednik Vlade istaknuo je kako je u tvrtki, uz vrhunsku tehnologiju i inovacije, osjetio i poduzetnički duh koji u Hrvatskoj počesto nedostaje, te je nadodao kako primjer gospodina Rimca pokazuje da 1+1 mogu biti i 3. 

Gospodin Rimac istaknuo je da bi Hrvatska mogla postati centrom izvrsnosti i kompetencija za nove tehnologije, te nadodao da je konkretni povod današnjeg susreta s predsjednikom Vlade  bila mogućnost dovođenja jednog njihovog industrijskog klijenta u Hrvatsku koji traži lokaciju za nove pogone.

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković nakon obilaska pogona odgovarao je na pitanja novinara o aktualnim temama. Upitan za komentar o uklanjanju žice sa hrvatsko – slovenske granice, predsjednik Vlade je izjavio: 

 „Danas ću se čuti s premijerom Cerarom. Znate moj stav iznesen na prvom sastanku u Ljubljani, kada je Hrvatska dala podršku Cerarovoj inicijativi da se na makedonsko-grčku granicu upute policije Austrije, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Danas se vidi rezultat, jer balkanska ruta u principu ne postoji. Uvjeren sam da se nakon dogovora s Turskom može započeti rješavati i pitanje žica na granici.“

Predsjednik Vlade Orešković naglasio je da su odnosi Slovenije i Hrvatske odlični i da smo pokazali kako možemo zajedno raditi na rješavanju problema.  

Komentirajući početak pregovora Vlade Republike Hrvatske sa sindikatima javnih i državnih službi predsjednik Vlade izjavio je: „Ova godina je teška, imamo pregovore i naći ćemo zajedničku soluciju. To je kao brak. Nije nikada fifty-fifty, nego treba razumjeti da možda sada trebamo malo stegnuti, ali cilj nam je podizanje plaća i standarda za sve građane.“ 

Na pitanje boji li se da bi sindikati mogli sudskim putem pokušati ostvariti zahtjeve za povećanjem plaća, predsjednik Vlade odgovorio je da je sindikatima već na prvom susretu rekao kao je jasno da je situacija teška i da su Vlada i sindikati partneri koji zajedno trebaju pronaći rješenje. 

Na upit vezano za razrješenje ravnatelja SOA-a Dragana Lozančića i imenovanje novog ravnatelja, predsjednik Vlade rekao je da će se danas, ovaj tjedan susresti s predsjednicom Republike i predložiti kandidata, kako bi se riješilo to pitanje. "Nadam se da ćemo ovaj tjedan i to pitanje riješiti", zaključio je predsjednik Vlade Orešković.

Tekst: Hina/VladaRH 

Pisane vijesti