Predsjednik Vlade Plenković: Alocirali smo više od 60 milijuna kuna za niz projekata u Vukovaru

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/studeni/17 studenoga/pr.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da je sjednicom u Vukovaru poslana važna poruka ohrabrenja i potpore. 

Po završetku sjednice Vlade Republike Hrvatske, u nazočnosti predsjednika i članova Vlade, potpisan je Sporazum o međusobnoj suradnji na izradi Programa obnove komunalne i elektroenergetske infrastrukture Grada Vukovara za razdoblje 2017.-2021. godine, kao i Ugovor o dodjeli sredstava kapitalne pomoći gradovima i općinama za poticanje za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2016. godinu.

U izjavi za medije, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković kazao je da je ovom sjednicom u Vukovaru poslana važna poruka poštovanja prema svim poginulim hrvatskim braniteljima, obiteljima, nestalima, prema svim Vukovarkama i Vukovarcima te prema svima koji su dali život u Domovinskom ratu za slobodu Hrvatske. „Naglasili smo u programu Vlade da ćemo osobito voditi računa o Slavoniji“, rekao je predsjednik Vlade istaknuvši da je danas Vlada alocirala više od 60 milijuna kuna za niz projekata, što predstavlja jasnu poruku ohrabrenja i potpore Vukovaru.  

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava kazao je da su poruke odaslane s današnje sjednice Vlade, nakon dugo vremena, konačno pravi vjetar u jedra. Naglasio je da je Grad Vukovar u ovoj Vladi i predsjedniku Andreju Plenkoviću prepoznao istinsku namjeru da se stvari pokrenu na puno brži i bolji način, nego što je to bio slučaj do sada.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić zahvalio je predsjedniku i članovima Vlade na dolasku i održavanju sjednice Vlade u Vukovaru te na iskazanoj potpori svim sektorima važnim za razvoj ovog kraja.  

Pisane vijesti | Govori i izjave | Andrej Plenković