Predsjednik Vlade Plenković i članovi Vlade sa županima, gradonačelnicima i načelnicima u Požegi

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković predsjedat će 2. sastankom Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina i predsjednikom Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskom saboru u ponedjeljak, 3. srpnja 2017. godine, u 9.30 sati, u zgradi Požeško-slavonske županije (Županijska 7). 

Na sastanku će ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac predstaviti Strategiju regionalnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje do kraja 2020. godine, dok će ministar financija Zdravko Marić govoriti o fiskalnoj decentralizaciji i financiranju jedinica lokalne i područne samouprave.
 
Predsjednik Vlade Andrej Plenković, s ciljem uspostavljanja načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama, sazvao je prvi sastanak u ovome formatu  19. prosinca 2016. godine u Banskim dvorima.  Dogovoreno je da se uvede praksa redovitog djelovanja i usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, u cilju njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja.
 
Predsjednik Vlade tom je prigodom najavio da će se ovakvi susreti održavati periodično, a s obzirom da u mjesecu srpnju kreće ciklus pripreme proračuna i usvajanja smjernica za sva ministarstva, srpanjski je sastanak od posebne važnosti.
 

Najave