Predsjednik Vlade Plenković na obilježavanju početka izgradnje Galenskog laboratorija u Dugopolju

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će na svečanosti polaganja kamena temeljca za početak izgradnje Galenskog laboratorija investitora Ljekarne Splitsko-Dalmatinske županije, u petak, 17. veljače 2017. godine, u 14.00 sati, u Dugopolju (Dugopoljska bb). Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar graditeljstva i prostornoga uređenje Lovro Kuščević i ministar zdravstva Milan Kujundžić.
 
Vrijednost ove investicije iznosi preko 70.000.000,00 kuna. Trenutno izvođeni građevinski radovi tek su prva faza izgradnje Galenskog laboratorija, a njihova vrijednost iznosi 6.820.394,88 kuna. Početak druge faze izgradnje predviđen je za osam mjeseci.
 
Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije djeluje kao javna ustanova s desetljećima dugom tradicijom u opskrbi lijekovima i medicinskim proizvodima. Nije proračunski korisnik već se isključivo financira iz prihoda ostvarenih na tržištu. Zapošljava preko 240 zaposlenika te djeluje na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, u kojima broji 36 ljekarničkih jedinica i depoa.

Najave | Andrej Plenković