Predsjednik Vlade Plenković na potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za „Razvoj Zračne luke Dubrovnik“

U nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric i direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić potpisat će Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europske unije za nastavak financiranja projekta „Razvoj zračne luke Dubrovnik“, u utorak, 4. travnja 2017. godine u 15.30 sati, u Zračnoj luci Dubrovnik. Uz predsjednika Vlade bit će ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.
 
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europske unije osigurat će financiranje druge faze projekta javnim sredstvima te će omogućiti nastavak radova na Zračnoj luci. Provedba Projekta, vrijednog više od 2,1 milijardi kuna, započela je kroz Operativni program Promet 2007.-2013., a s obzirom na predviđeno trajanje projekta do 2019. godine, njegova provedba će se nastaviti financirati i sredstvima Europske unije i kroz razdoblje 2014.-2020., unutar Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.
 
Druga faza projekta ukupne je vrijednosti 1,54 milijarde kuna, od toga su ukupno prihvatljivi troškovi 1,16 milijardi kuna, a bespovratna sredstva 858,56 milijuna kuna. Kroz drugu fazu projekta rekonstruirat će se i privesti konačnoj namjeni pristanišna zgrada ABC Zračne luke, gradit će se infrastruktura i suprastruktura Zračne luke, izgradit će se višekatne garaže, financirati nadzor tijekom procesa izgradnje, dobaviti i ugraditi automatizirani sustav za prihvat, sigurnosni pregled i otpremu prtljage, nabavit će se aviomostovi i vozila za spašavanje i gašenje te će se financirati upravljanje projektom i administracija.
 
Napomena: Molimo predstavnike medija koji će pratiti ovaj događaj da u Zračnu luku Dubrovnik dođu najkasnije do 15.00 sati. 

Najave