Predsjednik Vlade Plenković: Nakon niza generacija naši mladi osjećaju poveznicu između domovinske i iseljene Hrvatske

  • Slika /Vijesti/2017/07 srpanj/18 srpnja/HSI/HSI3.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković otvorio je u Zagrebu IV. Hrvatske svjetske igre, amatersko sportsko natjecanje na kojemu sudjeluje više od 1.000 sportaša kako iz Hrvatske, tako i iz iseljene Hrvatske.

"Smatram da je ova manifestacija jedna izvrsna prigoda na kojoj već nekoliko godina ustrajno radi Hrvatski svjetski kongres, uz čvrstu potporu Vlade Republike Hrvatske, sa željom da naši mladi ljudi nakon niza generacija osjete poveznicu između domovinske i iseljene Hrvatske", istaknuo je premijer Plenković, izrazivši zadovoljstvo što su na otvorenju nazočili brojni saborski zastupnici, i oni koji predstavljaju Hrvate izvan Hrvatske.

"Naš je politički sustav po tom aspektu specifičan i njihova je zadaća da budu vaš glas i vaša poveznica u predstavničkom tijelu hrvatskoga naroda, bio on u zemlji ili dijaspori", kazao je Plenković.

Premijer je iskazao zadovoljstvo što je mnogo sudionika stiglo iz prekooceanskih zemalja, rekavši da to pokazuje njihovu želju, entuzijazam, pripadnost i osjećaj za Hrvatsku kao njihovu izvornu domovinu.

"Bit će mi drago da ovih nekoliko dana osjetite i međusobnu povezanost i Hrvatsku danas, 2017. godine – vašu domovinu koja je ostvarila sve svoje strateške nacionalne zadaće, a koja želi da svojim aktivnostima svim Hrvatima diljem svijeta uvijek bude draga i lijepa te, kao što je tema ovih IV. Igara, jedna Hrvatska", zaključno je kazao predsjednik Vlade Plenković te proglasio IV. Hrvatske svjetske igre otvorenima.

Foto: Hina

Pisane vijesti | Andrej Plenković