Predsjednik Vlade Plenković: Nema zamjene teza - Todorić je došao do Vlade, a ne obrnuto. Agrokor je bio pred stečajem

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je u Hrvatskom saboru odgovarao na pitanja novinara o aktualnim temama.

Izvijestio je da je održan sastanak Kluba HDZ-a i njegovih partnera, na kojem se razgovaralo o pripremama za novu sjednicu Hrvatskog sabora te zakonima koji će biti na dnevnom redu. Najvažnijim je ocijenio Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, koji je usvojen na posebnoj sjednici Vlade Republike Hrvatske u Kninu.
 
„I tu očekujem jednu pozitivnu raspravu svih političkih aktera kako bismo na jedinstven način regulirali sva prava hrvatskih branitelja i njihovih obitelji“, poručio je predsjednik Vlade.
 
Što se tiče teme koja se odnosi na Agrokor, predsjednik Vlade istaknuo je da je za hrvatsku Vladu važno da nema nikakvih zamjena teza.
 
„Treba se vratiti šest mjeseci unazad i reći da je gospodin Todorić došao do Vlade, a ne Vlada do njega, da se kompanija u tom trenutku, nakon snižavanja rejtinga i krize, praktički našla u poziciji da ide u stečaj, da je došlo do blokade, da nije bilo opskrbe dućana i da je Vlada pred Uskrs reagirala doslovno u zadnji tren, kad je našom reakcijom i donošenjem Zakona o izvanrednoj upravi omogućeno ne samo normalno funkcioniranje kompanije, nego i stabilnost hrvatske ekonomije, našeg financijskog sustava i, u krajnjoj liniji, uspješnost najbolje turističke sezone“,  kazao je predsjednik Vlade Plenković.
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković